Försvunnen 14-åring välbehållen

14-åriga Jennifer som varit försvunnen en månad hittades välbehållen igår kväll i Eksjö. I veckan gick pappan som bor i Mohedtrakten ut till lokalpressen för att kanske få veta var hon fanns, och det var efter ett tips till polisen som hon hittades.
Den 19 juni skulle Jennifer och en kompis ha återvänt till ett ungdomshem i Eksjötrakten där de bodde. Men de kom aldrig. Det enda spåret var Jennifers cykel som hittades i en plantering i Eksjö. Sedan dess har Jennifers pappa Niklas Andersson, som bor i Mohedatrakten inte haft en lugn stund, oron för vad som kunde ha hänt hans dotter gjorde sig ständigt påmind. Det enda han visste var att Jennifer varit synlig i slutet av juni i Eksjö och att henne kompis som hört av sig till sina anhöriga sagt att de inte längre var tillsammans. Det är ju inte så ovanligt att flickor i den åldern anmäls försvunna - men vanligtvis brukar de dyka upp igen efter några dagar, säger Peter Hultgren på polisen i Eksjö. Det ovanliga med det här fallet var att flickan varit försvunnen en hel månad. Något brott i samband med försvinnandet misstänkte polisen dock inte. Efter att lokala tidningar i Eksjö och Växjötrakten skrivit om Jennifer strömmade tips in till polisen, från alla möjliga håll i Småland och Skåne. Och nu är alltså Jennifer återfunnen välbehållen. Igår fick polisen ett tips om att hon fanns i ett hus i Eksjö. Tipsaren visste inte adressen, men kunde peka ut huset för en civilklädd polis. Och strax efter nio igår kväll hittade polisen henne i det utpekade huset.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".