Glädjande besked

Rosenholmsskolan i Forserum räddad

Det blev en oväntad vändning i frågan om den nedläggningshotade högstadiet på Rosenholmsskolan i Forserum.

Igår kunde vi ju berätta i Nyheterna om ett stort engagemang hos eleverna och i övriga samhället mot nedläggningen av högstadiet på Rosenhplmsskolan i Forserum. Protesterna tog skruv.   

Kommunalrådet och socialdemokraten Bo Zander gjorde en helomvändning vid gårdagens kommunfullmäktige i Nässjö. Han gick emot sitt eget förslag om nedläggning.

– Ja, det gjorde jag. Nu har det varit mycket engagemang och i det läget som vi var tyckte jag att det var det bästa. Det här innebär att vi försöker göra en nystart och se om vi kan hitta någon lösning tillsammans. Vi försöker ta tillvara på det engagemang som finns och se om vi kan använda det på något sätt, säger Bo Zander.

Nu får högstadiet i Forserum finnas kvar tills vidare.

Ett glädjande besked för Susanne Gunnarsson på Forserums samhällsförening.

– Det är ju glädjande att politikerna lyssnar på oss när vi har en klar åsikt härifrån samhället. Det är tydligt att man måste visa vad man vill för att man ska bli lyssnad på. Nu tror jag att politikerna vet vad vi vill här i Forserum och det viktiga nu är att de tar ett långsiktigt beslut så att skolan får finnas kvar på lång sikt, säger Susanne Gunnarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".