1 av 3
Området kring Swedbank på Torggatan i Smålandsstenar är nu avspärrat efter rånet. Foto: Conny Arvidsson
2 av 3
En parkeringsplats ett stenkast från bankem spärrades av. Här tros flyktbilen ha stått. Foto: Jessica Sonelius/SR
3 av 3
Johan Borg leder polisinsatsen i Smålandsstenar. Foto: Jessica Sonelius/SR

Rånarna försvann i en röd bil

Uppdaterad 15.15
Swedbank i Smålandsstenar utsattes för ett väpnat rån på fredagseftermiddagen.

Larmet gick vid 12.45 på fredagen, då de tre männen rånade Swedbank i Smålandsstenar. Lillian Svensson jobbar på ett bageri i närheten av banken. Hon berättar att hon satt och läste när hon plötsligt hörde ett konstigt ljud: 

- Jag tittade ut och såg tre större pojkar springa rakt över tomten och hoppade över staketet, berättar hon för Nyheterna.

Ett annat vittne ska ha sett rånarnas flyktbil, en röd WW Polo. Det berättar Nyheternas Jessica Sonelius som finns på plats i Smålandsstenar:

- Vittnet såg rånarna när de kom tillbaka till flyktbilen. Han reagerade på att en av dem bar på en yxa.

Rånarna var fortfarande vid 15-tiden på fri fot och polisen genomförde under eftermiddagen tekniska undersökningar på brottsplatsen. Enligt polisen kom rånarna över pengar, men det är oklart hur mycket. Flera polispatruller har satts in i jakten på rånarna och hundpatruller söker efter spår i området. Polisen vädjar om tips från allmänheten.

- Vi är mycket angelägna att få in vittnesuppgifter, säger Stefan Karlsson.

De tre männen ska vara av utländsk härkomst och i 20-20-årsåldern. De ska ha varit maskerade med någon form av huvor, två i svarta huvor och den tredje i en vit huva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".