Nässjöbo åtalas för omfattande bedrägerier

På en och en halv månad lurade fyra unga män till sig varor värda drygt en halv miljon kronor från 17 olika företag. Männen, en av dem från Nässjö, har kommit över allt från badrumsinredningar till datorer.
Det var hösten 2000 som de tre männen i 30-årsåldern inledde sina bedrägerier. De åkte runt till olika företag och butiker och sa att de företrädde antingen MGS Uthyrningsmaskiner eller Service AB. På så sätt fick de fått med sig möbler, badrumsinredningar, verktyg, datorer, och andra varor som de aldrig betalade för. Sammanlagt fick männen med sig varor för 557.802 kronor. De drabbade företagen ligger i Småland, Västergötland och i Stockholmsområdet. Hos datorförsäljaren Micro Warehouse i Stockholm till exempel, handlade männen vid tre olika tillfällen i slutet av november för drygt 71.000 kronor. Jula postorder i Skara blev lurade på varor för nästan 36.000 och Jysk Bäddlager i Jönköping förlorade 50.000 kronor. Tre av männen kommer från Jönköping och en alltså från Nässjö. Alla fyra nekar till anklagelserna och menar att de bara företrätt företagen. Alla är åtalade för grovt bedrägeri. Nässjöbon är dessutom åtalad för grovt häleri för att han bl a förvarat stulna byggnadsställningar och motorsågar i en lagerbyggnad, trots att han enligt åklagaren måste ha förstått att sakerna var stulna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".