Nadina kvar i Sverige ett tag till

Nadina och hennes familj kommer inte att avvisas idag. Flygplanet mot Sarajevo lyfte i förmiddags utan familjen Imamovic.
Igår kväll lades Nadina in på den barnpsykiatriska avdelningen på universitetessjukhuset i Linköping, efter att hon brutit samman. När Migrationsverket sökte familjen i Sävsjö i morse, var de inte hemma, men enligt Tryggve Emstedt, som företräder Imamovic har övriga familjen befunnit sig i Sävsjö under natten och morgonen även om de inte fanns i bostaden. Enligt Emstedt kan de ha varit hos någon bekant. Vad som händer med familjen nu är oklart. Per Axel Stenström som är informatör på Migrationsverket säger till Nyheterna att det just nu inte finns något nytt avvisningsdatum. - I och med dagens händelser kommer det inte att hända något förrän i nästa vecka, säger han. Det är Migrationsverkets ansvar att verkställa Utlänningsnämndens beslut om avvisning. Efter att Nadina lagts in på sjukhus väntar man på uppgifter från läkare, och nämndens behandling av familjens senaste ansökan. - Avvisningen ska ske så länge Utlänningsnämnden inte ändrar sitt beslut. Men när det blir beror på uppgifter från bland annat sjukhuset. Det arbetar vi med att få klarhet i just nu, säger Stenström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".