Oklart om Egerhags efterträdare

Nu är spekulationerna igång om vem som ska efterträda centerns kommunalråd Torbjörn Egerhag i Värnamo, som ju tillkännagav vid fullmäktige på torsdagen att han ska avgå under våren.
Torbjörn Egerhags avhopp kom mycket överraskande också för medlemmarna i centern. Men kretsordföranden Anders Berntsson säger till Nyheterna att det inte är någon brist på lämpliga efterträdare, men han vill inte nämna några tänkbara namn nu. Frågan är om det kanske är dags för en kvinna. Det finns åtminstone två som redan i dag är aktiva i kommunpolitiken i Värnamo, nämligen Anneli Hermansson och Maria Leifland. Ett annat namn är Raymond Pettersson. Han var för övrigt aktuell redan i samband med att Torbjörn Egerhag utsågs för snart sex år sedan. Och vem som blir centerns nya kommunalråd i Värnamo, det avgörs vid en extra stämma i janauari.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista