LRF förlorar medlemmar

Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, tappar medlemmar i den sydöstra regionen. Och det senaste halvåret har nedgången märkts framförallt i Jönköpings län.
Medlemsutvecklingen inom LRF har gått i vågor under en längre tid. Flest medlemmar hade förbundet i mitten av 80-talet då drygt 157 000 personer i landet var knutna till organisationen. En nedgång skedde under 90-talet, då medlemsantalet låg omkring 125 000 personer. De senaste åren har dock medlemsantalet varit nästan lika högt som under glansperioden för snart tjugo år sedan. Vid årsskiftet hade LRF över 152 000 medlemmar. Mot den bakgrunden är de vikande medlemssiffrorna under årets sex första månader något oroväckande. Närmare 2000 medlemmar har gått ur LRF under det första halvåret i år och Blekinge, Kronoberg, Kalmar och Jönköpings län står för närmare tio procent av det totala medlemsbortfallet. Från LRF:s sida är man dock övertygad om att den negativa medlemsutvecklingen kommer att vända och den nedgång som skett i sydostregionen hittills i år är väntad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".