Fler behöriga lärare när skolan börjar

Just nu arbetar kommunerna för fullt med att tillsätta dom sista lärartjänsterna inför hösten. Och i år är det lättare att få tag i behöriga lärare än tidigare år. Det säger personalansvariga i flera av länets kommuner.
På Platsbanken på internet finns idag 43 lediga lärartjänster på skolor i Jönköpings län. Trots detta säger dom kommuner som Nyheterna har pratat med att dom flesta tjänster är tillsatta och att dom flesta som anställs har lärarbehörighet. I Aneby kommun har man ökat andelen med behörighet en liten aning säger Lars- Börje Jakobsson som är barn och utbildningschef. Just nu är drygt 80 procent behöriga i Aneby. I Jönköping har över 95 procent lärarbehörighet. I Eksjö är motsvarande siffra 90 procent. Även Gnosjö kommun har många behöriga och Marie Nyström som är rektor på Bäckaskolan där säger att hon tycker att det har varit relativt lätt att få tag i lärare i år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".