Åtal väckt för knivöverfall

En 18-åring från Eskilstuna åtalas nu för att ha försökt att knivmörda en 20-åring i Nässjö i mitten av juli. Åtalet gäller försök till mord alternativt grov misshandel.
Det var natten mot den 15 juli som den nu åtalade 18-åringen trängde sig in i 20-åringens lägenhet på Brinellgatan i Nässjö. Med en kniv högg han 20-åringen först i ryggen och sedan i halsen. 20-åringen försökte värja sig och fick då också skärskador i händerna. Enligt åtalet har 18-åringen visat synnerlig hänsynslöshet och råhet. Enligt den läkare som gjorde en rättsmedicinsk undersökning av 20-åringen var det ren tur att knivhuggen träffade som de gjorde och att 20-åringen överlevde mordförsöket. Innan 18-åringen lämnade lägenheten hotade han också att döda en tredje person. Han hade också med sig en kombinerad startgas- och signalpistol och en tårgaspatron. Han åtalas därför också för olaga hot och vapenbrott. Misstankarna riktades direkt mot 18-åringen från Eskilstuna som anhölls i sin frånvaro dagen efter dådet och greps av polisen två dagar senare. Orsaken till brottet har ännu inte kommit fram, men det kan finnas bråk om pengar i bakgrunden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".