Innebandy

Mullsjö illa ute i kvalet

Det blev hemmaförlust med 3-7 mot Sirius och efter två omgångar är Mullsjö utan poäng. Förmodligen kommer det nu krävas full pott i de fyra matcher som återstår för att det ska bli nytt spel i Superligan för Mullsjö.

- Kört är det inte. Vi måste ta en match i taget  och försöka få in en vinnande trend. Tio poäng lär det nog krävas åtminstone, säger tränaren Conny Steenberg.

Mullsjö och Sirius har nämnts som favoritlag i kvalserien, men båda lagen inledde med förlust i fredags och därför var kvällens match av yttersta vikt för båda lagen.

Mullsjö förde spelet, men hade svårt att hitta fram till bra lägen. Spelet i försvarszon var heller inte bra och det var inte bara på kontringar som Sirius var farliga.

Sirius hade en bra målvakt och dessutom tur med studsar och stolpträffar.

- Jag är nöjd med killarnas insats, men vi har inte flytet med oss.

Efter två perioder var det tätt och tufft. Spelmässigt och skottmässigt var det MAIS-dominans, men ändå var det underläge med 2-3. Efter 16 sekunder av tredje perioden kom ett nytt blixtnedslag, 2-4, på något som knappt var en målchans.

- Det var ett psykologiskt mål. I paus sade vi att vi skulle gå ut och få nästa mål, men så får dom 4-2 direkt istället, sade Steenberg.

Efter två omgångar har Tyresö/Trollbäcken tagit full pott, sex poäng. Sedan följer Sirius och Växjö på tre poäng. Mullsjö är sist utan poäng och har dessutom släppt in 17 mål på två matcher.

På fredag väntar Växjö på bortaplan.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".