Framskjutna projekt väcker missnöje

I går blev det ju känt att flera stora väg- och järnvägssatsningar i Jönköping läggs på is under flera år. Och besvikelsen i länet är stor.
Det finns egentligen inte några planerade projekt som genomförs under den tid som det var tänkt. 31:ans nya sträckning förbi Tenhult skulle exempelvis har börjat byggas i år men nu är byggstarten framskjuten till om tre-fyra år. 110-väg mellan Jönköping och Mullsjö blir det först om om fem år. Och om tidigast 15 till 20 år kan det bli tal om att riksväg 40 mellan Jönköping och Borås blir motorväg. Samma sak gäller för järnvägen. Dubbelspår mellan Jönköping och Rocksjön eller ny bangård i Värnamo och Mullsjö sköts igår fram till tidigast 2010. Bo Landholm, länsråd på länsstyrelsen, säger till nyheterna att besvikelsen är stor, och att det gäller för hela länet. -Vi har redan vid tidigare förslag påpekat att länet får för lite pengar och att projekten ligger för långt fram. Nu ser vi att vi får ännu mindre pengar och att byggena ligger ännu längre fram i tiden. Då kan man inte vara annat än djupt missnöjd, säger Bo Landholm. Kommunalrådet i Nässjö, Greger Phalén, håller med. -Såväl en förbättrad pendling till Jönköping, som södra stambanan är mycket viktiga projekt för Nässjö, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".