Småhusföretagen i länet pustar ut

Det andas en försiktig optimism för småhusföretagen i länet. Efter en mycket tuff vinter har bolagen nu börjat sälja hus igen.

–Det är inte så att det rasslar till avtal varje dag eller så, det finns fortfarande en oro på marknaden, berättar Curt Einarsson som är VD för Sävsjö Trähus.

Mikael Olsson som är VD för BWG Homes där dotterbolagen Myresjöhus och Smålandsvillan ingår, säger till Nyheterna att det har nått botten. Myresjöhus har tidigare varslat i flera omgångar och Smålandsvillan har tidigare bett sina anställda att jobba gratis för att klara krisen. Nu menar Mikael Olsson att försäljningen inte sjunker längre och att det inte finns några mer behov av att varsla.

Men även om småhusföretagen börjar se en ljusning är man fortfarande bittra över hur näringslivsminister Maud Olofsson har agerat gentemot branschen. I höstas skrev flertalet småhusföretagare i länet under ett brev med förslag på hur byggbranschen ska ta fart, bland annat att rot-avdraget ska gälla nybyggnationer. Och att Maud Olofsson inte har agerat för att förbättra läget gör Curt Einarsson på Sävsjöhus besviken.

– Det är ett olyckligt ställningstagande som gör att det framöver kanske det kommer en ny överhettning på bostadsmarknaden säger Curt Einarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista