högskolan i jönköping

Svårt sortera sopor för studenter

Det är för svårt för studenter att sopsortera. Det tycker studentkåren som nu vill ha en återvinningsstation på eller nära högskolans campus.

- Antalet sopsorteringsstationer har ju blivit färre, så jag upplever att det har blivit krångligare för studenterna att sopsortera. Det här måste vi ta tag i, säger Henning Karlsson på studentkåren.

Under de senaste månaderna har flera av kommunens återvinningsstationer lagts ner, och istället har de stora stationerna blivit ännu större. För studenter som bor långt ifrån de stora sopstationerna och inte har bil, är det svårt att återvinna.

Därför har studentkåren börjat se över möjligheterna att ha en återvinningsstation på eller nära högskolan. Och det är studenterna själva som har efterfrågat den här möjligheten att slänga sopor på campus.

- Vi måste se efter vår miljö. De sopor som är svåra att hantera skulle man kunna lägga på en sådan station, säger Henning Karlsson på studentkåren.

Emma Svensson
emma.svensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".