NÄSSJÖ SVENSKA MÄSTARE I BANDY

Nederlagstippade Nässjös bandydamer gjorde det omöjliga. Slog AIK i finalen på studenternas i Uppsala med 2-1 efter heroisk match. Nässjö är svenska mästare.
Gratulera Guld-hjältinnorna!

Lina Lindqvist i Nässjö blev matchens hjälte genom att göra båda målen. Det blev en dramatisk avslutning där Nässjö satte 2-1-målet när det bara var minuter kvar av matchen.

- Åh gud! Jag fattar inte vad som hänt. Jag har inte ens fyllt 20 år och nu är vi här. Ett sånt härligt gäng och vi har tränat så jävla hårt men nu är vi här och det är himla sjukt. Shit jag fattar inte vad som hänt egentligen, säger en rödgråten Lina Lindqvist till Radiosporten efter matchen.

- Mitt mål är en drömträff. Man har tränat det så många gånger och så får man en sådan drömträff! Det andra målet vet jag inte vad som hände. Ett riktigt skitmål. Deras målvakt måste ha stått och sovit, fortsätter Lina Lindqvist med kraftig darr på rösten.

- Jag vill inte sova i natt. Å Gud. Nu ska vi fira med bankett.

Efter slutsignalen utbröt vilda glädjescener bland Nässjös spelare. Seriens yngsta lag har gjort det ingen trodde de skulle klara av och tog första guldet i klubbens historia.

I morgon kväll klockan fem blir det stor segerfest på Stortorget i Nässjö där gulddamerna ska firas av kommunen.

Radiosportens Jenny Rask och Magnus Wahlman

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista