1 av 2
Stefan Liv kunde inte stoppa Frölunda i power play. Foto: Erik Abel / Scanpix
2 av 2
HV:s Björn Melin fick inte in pucken i Frölundas mål. Foto: Erik Abel / Scanpix
ishockey semifinal

Frölunda utjämnade mot HV

Frölunda slog tillbaka och vann den andra semifinalmatchen mot HV71 i Scandinavium med 2-1. Samtidigt fick HV ett nytt skadebekymmer.

Frölunda ledde i slutet av matchen med 2-0, då tog HV ut målvakten och fick en reducering. Det var inte långt ifrån att HV också kunde göra 2-2, men Förlunda höll undan och det står nu 1-1 i matcher som ju spelas i bäst av sju.

Johan Davidsson spelade inte på grund av en skada och under matchen blev även Per Gustafsson skadad. HV vill inte säga vilka skador det handlar om.

Det var Frölundas veterankedja, Niklas Andersson, Jonas Johnson och Tomi Kallio, som efter en tveksam inledning av matchen, i mitten av andra perioden satte sin prägel på matchen. Inom loppet av knappt två minuter gjorde de 1-0, Tomi Kallio, och 2-0, Jonas Johnson.

Frölunda var tillbaka i serielunkens dåliga spel i numerärt överläge och slarvade väldigt mycket i passningsspelet och skapade få målchanser - trots att man vid tre tillfällen spelade fem mot tre. De få gånger man kom till skott stod Stefan Liv lugnt i vägen i HV:s mål.

Ändå kom de första och andra målet just med en man mer på isen för Frölunda i mittperioden. Spelet fungerade betydligt bättre än vad det gjorde i den första perioden.

HV var ingalunda ofarliga i sitt spel. Med flera snabba spelvändningar i mittzonen skapade de chanser framför Johan Holmqvist i Frölundas mål. Holmqvist spelade mycket bra och räddade flera frilägen och gjorde några svettiga dubbelräddningar.

-Jag tycker att vi gjorde en bra match efter en ganska trevande inledning. Vi hade en mycket bra inledning på den andra perioden innan de fick sitt första mål, sade HV:s tränare Kent Johansson till TT.

-Jag tycker skillnaden mellan lagen var spelet med en man mer på isen. Förra matchen var det vi som gjorde mål med en man mer, nu var det deras tur.

Med tre och en halv minut kvar att spela tog HV ut Stefan Liv ur målet för att få en utespelare mer. Niklas Andersson var nära att definitivt avgöra matchen när han sköt i ribban med öppet mål. I stället kunde HV reducera till 1-2 genom Mikko Luoma. Jönköpingslaget var nära att forcera in en kvittering men Frölunda höll undan:

-Vi hade väl något läge till, men det gick inte. Det kommer nog att se ut så här i fortsättningen, sade Kent Johansson.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".