Grossist i Jönköping kritisk till salmonellalarmet

Det grossistföretag från Jönköping som sålt salmonellasmittat kött har drabbats hårt ekonomiskt av den senaste tidens larm. Och Mikael Olai på Matprodukter är kritisk till att myndigheterna till en början bara pekade ut Matprodukter i Jönköping.
Ja Mikael Olai på Matprodukter är alltså kritisk till hur livsmedelsverket och hälsoskyddsmyndigheterna ute i landet har agerat. Trots att Matprodukter från Jönköping tidigt friades från misstanken att vara smittkällan till salmonellan, tycker Mikael Olai att det har dröjt alldeles för länge innan livsmedelsverket börjat undersöka andra svenska leverantörer som köpt samma danska kött från den danska leverantören. De senaste dagarna har den ena pizzerian efter den andra ringt till Matprodukter och berättat att de nu knappt säljer pizza och kebab. En pizzeriaägare från Sävsjö ringer exempelvis under intervjun och berättar förtvivlat att han under gårdagen inte sålt en enda kebab, och bara två pizzor. Och konsumenternas misstänksamhet mot kebab innebär förstås att grossistföretaget säljer mindre kött. Enligt Matprodukters ägare Ibrahim har företagats omsättning nu minskat med hälften och om salmonellastormen snart inte blåser över, kan det bli aktuellt för företaget att premittera några av de elva anställda.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".