Tunnor med salpetersyra hotade explodera

Fyra tunnor med 800 liter salpetersyra hotade i eftermiddags att explodera på logistikföretaget DHL Solution i Jönköping.
Risken för utsläpp orsakade ett stort säkerhetspådrag och räddningstjänsten skickade kemdykare för att desarmera tunnorna. Det var personal på DHL solutions som upptäckte att det fanns ett övertryck i plasttunnorna. Salpetersyran förvarades inne i lagerlokalen. Efter personalens upptäckt utrymde räddningstjänsten lokalen. Kemdykarna flyttade sedan med hjälp av truck ut tunnorna utomhus. Efter att avspärrningarna utvidgats och trafiken på Möbelgatan utanför DHL Solution stoppats, sköt räddningstjänsten med gevär sönder tunnorna så att gasen kunde läcka ut. Just nu arbetar räddningstjänsten med att pumpa över salpetersyran till nya tunnor. Någon fara för allmänheten föreligger inte enligt räddningstjänsten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".