1 av 3
Det har blivit betydligt lugnare på Ibrahim Aluosifis pizzeria i Jönköping (foto: David Westh/SR)
2 av 3
Det var här, på pizzeria Alcamo som magsjukan bröt ut (foto: David Westh/SR)
3 av 3

"Folk är rädda och försiktiga"

När 600 jönköpingsbor ligger nedbäddade efter att ha besökt en pizzeria så drabbar inte det bara pizzerian och de sjuka.
Utbrottet av vinterkräksjuka på Alcamo har slagit hårt även mot andra pizzerior.

– Folk är försiktiga, rädda och så. Det är lite lugnt nu, det är tråkigt säger Ibrahim Aluosifi som driver pizzeria Bella i centrala Jönköping.

Jönköpingsborna verkar ha tappat pizzasuget. Att 600 personer fick magsjuka efter att ha besökt en pizzeria förra veckan har drabbat de flesta pizzerior i centrala Jönköping.

Vi har kollat med 15 pizzerior i och kring centrala Jönkping och alla utan en säger att de märkt av en kraftig nedgång, flera pratar om en nedgång på 20 - 25 procent.  

I köket på pizzeria Bella står Ibrahim och hans ansällda och grejar i köket. Det är nästan som vanligt, det är bara betydligt lugnare. Ingen telefon som ringer och knappt några kunder.

Men Ibrahim tror och hoppas att suget efter en Afrikana eller en Quattro stagioni kommer tillbaka och att det inte blir någon långvarig nedgång.

– Jag tror inte det säger Ibrahim, som tror det vänder om några dagar.

På en gågata i Jönköping träffar vi bland andra Emma - hon liksom många andra har bilvit mer pizzamedvetna, trots att risken egentligen inte är större nu än innan.

– Nej, det är lite obehagligt ändå, att man kan bli magsjuk om man äter på pizzerior. Jag bor själv i Mullsjö och man har funderat lite på om man vågar ta en pizza, men det är väl inte så mycket att tänka på heller säger Emma.

David Westh
david.westh@sr.se


 

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".