Andreaes avtal klart idag

Idag godkände de högsta politikerna stadsdirektör Martin Andreaes nya anställningsavtal, där hans förordnande förlängs fram till 2015. Och någon miljonfallskärm blir det inte.

Avtalet förlängdes som en följd av bråket mellan Andreae och kommunalrådet Peter Persson. Någon miljonfallskärm blir det alltså inte, men socialdemokraterna tycker ändå att man borde fattat ett formellt beslut om Andreas pensionvillkor idag för att vara på den säkra sidan.

Socialdemokraterna i Jönköping kräver nu också att relationerna mellan de fackliga organisationerna och kommunen förbättras. Det är partiets kommunalråd Elin Lagerqvist som nu lyssnat av facken om den kritik de framfört kring stadsdirektören Martin Andreae. Elin Lagerqvist vill, liksom de alliansen, inte avslöja vad fackens kritik gäller, men tycker alltså att relationerna mellan facken och kommunen inte är tillräckligt bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".