Stefan Liv i HV-målet storspelade när man besegrade Frölunda med 6-1. Foto: Mikael Fritzon/Scanpix
ishockeyns semifinal

HV utjämnade mot Frölunda

Det blev målfest när HV 71 slog Frölunda i den fjärde sm-semifinalmatchen med 6-1. HV jämnade därmed ut till 2-2 i matcher.

Frölunda fick bästa tänkbara start på matchen och tog ledningen redan efter 2.37. Lars Eller överlistade Stefan Liv med ett lurigt skott tätt under ribban.

Sedan började Liv visa att han är en av elitserieishockeyns bästa målvakter. Han svarade för den ena kanonräddningen efter den andra och bidrog starkt till att HV bara låg under med ett mål efter den första perioden.

-Stefan spelade utomordentligt bra, och gav oss verkligen stabilitet bakåt, sade HV:s tränare Kent Johansson till TT efter matchen.

Johan Holmqvist, som flera gånger hållit Frölunda kvar i matcherna, hade en mindre bra inledning av den andra perioden. På drygt fyra minuter kunde HV vända underläget till en ledning med 2-1 genom Teemu Laine och Martin Thörnberg.

I den andra perioden spelade Frölunda långa stunder riktigt dåligt och hade mycket svårt att ta sig ur den egna zonen.

Johan Davidsson var tillbaka på isen efter skada och spelade sin första semifinalmatch för året. Hans goda blick för spelet är mycket betydelse för HV:s förstakedja. Davidsson serverade kedjekamraterna Jukka Voutilainen och Martin Thörnberg den ena fina passningen efter den andra. Men det syntes ibland att han ännu inte har fullt matchtempo.

Sedan HV gjort sitt tredje mål tidigt i den tredje perioden hade man full kontroll på spelet i tredje perioden och stressade Frölunda till otaliga misstag.

- Många har räknat ut oss efter de tre första semifinalerna, men det har bara sporrat oss. Nu gäller det bara att komma först till fyra segrar, sade Kent Johansson.

Leif Brändström/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".