Gratistidning startas i länet

I höst hårdnar konkurrensen om tidningsläsarna i södra delen av länet. Då startar landets första lokala gratisutdelade nyhetstidning. 25.000 exemplar ska till en början en gång i veckan delas ut i Värnamo och Vaggeryds kommuner samt i Gnosjö tätort.
Bakom satsningen står företaget Tidningar i Finnveden och Maths Berggren, som är ny delägare och styrelseordförande, är övertygad om att gratistidningar i stil med storstädernas Metro är framtidens melodi. Eftersom den nya tidningen delas ut gratis så ska den finansieras helt genom annonser. Det innebär att man tänker knapra åt sig en del av den annonsmarknad som i dag totalt dominerande Värnamo Nyheter har. Vapnet i det kriget blir betydligt lägre annonspriser och det faktum att gratistidningen når alla hushåll. Till en början ges den ut en gång i veckan, men siktet är inställt på fler utgivningsdagar och ännu större täckningsområde.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".