1 av 2
Det var en nervös personal som återöppnade stans mest omtalade pizzeria - Alcamo. Foto: Jessica Sonelius/SR
2 av 2
Alma Eriksson och Sara Magnusson var bland de första att äta på Alcamo igen. Foto: Jessica Sonelius/SR

Kräksmittad pizzeria öppnar igen

När pizzeria Alcamo i Jönköping slog upp portarna på fredagen efter att ha hållit stängt en vecka, så var det nervöst bland personalen. Nära 700 av pizzerians gäster smittades av vinterkräksjuka förra veckan.

Klockan elva på fredagsförmiddagen slog personalen upp portarna på Alcamo i Jönköping efter ett av de mest uppmärksammade magsjukeutbrotten i Jönköping någonsin. 673 av pizzerians gäster har anmält att de blivit sjuka och ägarna fick stänga förra torsdagen. Nu har miljökontoret gett klartecken för att öppna igen och kunden Sara Magnusson hängde på låset och stod för den allra första beställningen - ”kebabpizza med pommes”

- Jag är lite rädd, men jag tror att det går bra, sade hon.

Miljökontorets utredning visade att det varken var fel på lokaler eller mat utan att det var vinterkräksjukan som spred sig. En händelse som sätter sina spår enligt Sami Hanna på Alcamo:

- Skadan är skedd och vi kommer att drabbas ekonomiskt. Men vi tänker inte på kronor just nu, vi tänker på att kunderna ska komma tillbaka.

- Det är lite nervöst. Men vi hoppas, vi ska kämpa sade Sami Hanna på Alcamo.

Jessica Sonelius
jessica.sonelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".