Antimobbningskurser populära

Att utbilda lärare och elever i hur man minskar mobbningen från skolorna har blivit populärt hos kommunerna. Idag hölls en sådan kurs i Jönköping.
I tolv år har AnnCha Lagerman och Pia Stenberg rest runt i landet för att lära ut hur man får bukt med mobbningen. Under de senaste åren har de märkt av ett ökat intresse från kommunerna och under det senaste året har antalet utbildningar fördubblats. - Skolorna har förstått hur viktigt det är att utbilda sin personal och sina elever, säger AnnCha Lagerman som numera jobbar på BRIS, Barnens rätt i samhället, men som tidigare jobbat på Österholmsskolan i Skärholmen. - Där har jag och Pia Stenberg jobbat fram en handlingsplan mot mobbning och på tolv år har vi minskat antalet mobbade elever med 75 procent, säger hon till Nyheterna. Hon tror att ett ökat massmedialt intresse kring mobbningen gjort att fler skolor uppmärksammats på behovet av en utbildning. Men att fler mobbningsfall gått till domstol har också bidragit, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".