Röda korset tillsammans med bland annat Svenska kyrkan ser nu över vilka insatser de kan göra, berättar Kersti Nilsson som är socialt ansvarig på Röda korset i Skillingaryd. Foto: Jimmy Karlsson/SR
vaggeryd

Frivilliga ska stötta äldreomsorgen

Samtidigt som Vaggeryds kommun drar ner inom äldreomsorgen så satsar nu ideella föreningar på orten för att de äldre ska få en drägligare vardag.

I höstas beslutade politikerna i Vaggeryds kommun att man skulle dra in rehabiliteringsversamhet på äldreboendena i kommunen, en nerdragning i verksamheten som skapade protester.

Hela 3 500 personer skrev under protestlistor mot det här. Men satsningen som Röda korset och Svenska kyrkan nu vill starta, handlar inte om att man ska ta över några sysslor från anställda.

Istället ska man erbjuda högläsning av tidningen, eller bara att finnas på plats som sällskap något som de planerar att göra någon gång varannan vecka framöver.

Agneta Ling är områdeschef för äldreomsorgen i Skillingaryd och hon ser positivt på den här insatsen:

- Det är sådant som funnits tidigare, så vi ser väldigt positivt på det.

Jimmy Karlsson
jimmy.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".