Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Danskt kött bakom salmonellan

Tack vare ett prov på en pizzieria i Jönköping så är nu Livsmedelsverket helt säkert på att det var ett parti dansk fläskkarré som orsakade den senaste tidens salmonellautbrott i landet.
På onsdagen har man fått provsvar från en pizzeria i Jönköping, som hade kvar obehandlat kött från det misstänkta partiet. Och provsvaren visar klart att det var köttet och inte hanteringen hos grossisten eller pizzeriorna som orsakat sjukdomen. Det finns dock inga rapporterade fall av salmonella från Jönköping.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".