jönköping

Sjukhuschef avgår efter interna konflikter

Turbulensen på länssjukhuset Ryhov fortsätter.
Nyligen avslöjades att chefen på ögonkliniken tar timeout. Nu bekräftas att chefen för nya bemanningsenheten har fått avgå.

Förra veckan berättade Nyheterna att chefen på ögonkliniken tar timeout efter hård kritik.

Nu står det klart att även chefen för nya bemanningenheten har fått avgå. Det här efter skarp kritik från flera fackförbund. Conny Rapp är ordförande i Kommunal och han är nöjd med avgången:

- Eftersom samtliga fackliga organisationer har haft det kravet så ser jag positivt på det och hoppas att vi kan få lite lugn och ro framöver, säger Conny Rapp till Nyheterna.

Bemanningsenheten på länssjukhuset Ryhov startades upp i september förra året och fungerar som ett internt bemanningsföretag inom landstinget.

För nästan tre månader sedan gick facket ut och begärde skadestånd. De hävdade att landstinget hade brutit mot såväl lokala som centrala kollektivavtal vad det gäller arbetstider och personal som ska vara i beredskap.

Enligt sjukvårdsdirektören på Ryhov, K-G Bartoll, är det interna konflikter som ligger bakom chefens avgång.

Jimmy Karlsson
jimmy.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".