Knivskuren man åtalad för barnvåldtäkt

Nu åtalas en man som misstänks för att flera gånger ha våldtagit en barn i Jönköping. Samtidigt åtalas en jämnårig släkting för att ha knivskurit honom.

Den 37-årige mannen ska enligt åklagaren ha utnyttjat den lilla flickan sexuellt flera gånger, då hon bara var mellan tre och sex år gammal.

Han ska också ha hotat att döda henne om hon berättade för någon om vad han gjorde.

Mannen polisanmäldes i början av mars och trots att han nekar till brott så har nu har kammaråklagare Anna Mårtensson valt att åtala honom för grov våldtäkt alternativt grov våldtäkt mot barn.

Hon säger till Nyheterna att åtalet till stor del bygger på flickans berättelse och att flickan är trovärdig.

Bara någon dag efter det att mannen polisanmäldes blev han själv ett offer.

Han överfölls på en gångbana på bostadsområdet Råslätt utanför Jönköping av en jämnårig man - mannen, som är släkt med den våldtäktsmisstänkte, högg honom med en kniv, två gånger i ryggen och det ledde bland annat till att han fick skador på lungorna.

Även knivmannen åtalas nu av Anna Mårtensson, i hans fall handlar det om grov misshandel. Enligt åklagaren beror överfallet på våldtäkten.

Rättegången kommer att hållas på onsdag och torsdag nästa vecka

David Westh
david.westh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".