Kräver 125 000 för att huset minskat i värde

Göran Malm på Strömsholm i Jönköping kräver nu att kommunen betalar 125 000 kronor till honom för att hans hus minskat i värde på grund av att en bullrande bussgata lagts i området.
Göran Malm har skickat en faktura till kommunen på värdeminskningen. När det var dags för omtaxering av hans fastighet så påpekade han det buller som kommunens bussar orsakar, och skattemyndigheten beslutade därför att göra en nedjustering, med 100 000 kronor. Därför har Göran Malm nu tagit till den ovanliga åtgärden att skicka en faktura till Jönköpings kommun där han kräver ersättning med 125 000 kronor. Åtgärden är så ovanlig att dom jurister som Nyheterna kontaktat på kommunen aldrig varit med om nåt liknande, men Göran Malm tycker att det är kommunens skyldighet att ersätta honom. Men kommunalrådet i Jönköping, Åke Johansson, säger att någon ersättning till Göran Malm förmodligen inte kommer att bli aktuell.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".