Lidl utan tomt i Jönköping

Det kan bli svårt för det tyska lågprisvaruhuset Lidl att börja bygga i Jönköping, hittills har man inte hittat någon tomt till Lidl, konstaterar Lena Willstrand, som är biträdande näringslivschef i Jönköpings kommun.
Just nu finns flera utländska kedjor som vill etablera sig i Jönköping, bland annat då tyska livsmedelsjätten Lidl. Men till skillnad från de mindre kommunerna i länet - Nässjö, Eksjö, Vetlanda, Tranås och Gislaved - som tagit emot Lidl med öppna armar vill politiker och tjänstemän i Jönköping fortfarande vara med och styra handeln. Det stora problemet är att nästan alla affärskedjor vill till samma ställe, nämligen A6-området. Och de är också ute efter affärslägen längs E4, vid Eurostop och gamla flygfältet. Och det kan bli svårt för Lidl, att få tag på de stora markytor man behöver för att börja bygga i Jönköping, konstaterar Lena Willstrand på näringslivskontoret.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".