18-åring fick fyra års fängelse

Den 18-åring från Eskilstuna som stått åtalad för mordförsök på en 20-åring i Nässjö för en månad sedan fick idag sin dom av Eksjö tingsrätt. Och domen blev hård.
18-åringen dömdes till fyra års fängelse och han ska dessutom betala 125.000 kronor i skadestånd till 20-åringen. Det var natten till den 15 juli som 18-åringen med en kökskniv överföll 20-åringen i dennes lägenhet i Nässjö. 20-åringen fick ett knivhugg i ryggen och ett i halsen och enligt rättsläkare kunde dådet lett till att han dött om han inte tillräckligt snabbt kommit under vård. Förhandlingarna hölls inför lyckta dörrar och många uppgifter är motstridiga, men bakom händelsen döljer sig ett bråk om pengar. 18-åringen dömdes för försök till mord, olaga hot och vapenbrott, eftersom han också hotat att döda en annan person och haft med sig en kombinerad gas- och startpistol samt en tårgaspatron vid tillfället.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".