Datavirus kan slå till i helgen

Det datavirus som denna veckan spridits via internet, och som beräknas kulminera imorgon lördag, kan ge stora problem för länets småföretagare.
På datasupportföretagen har man jobbat hårt denna vecka för att ligga steget före viruset. Viruset som kallas V-32 Blaster, dök upp på internet i måndags och datasupportföretagen fick omgående sätta igång att kontrollera och informera sina kunder om vilka problem som kan uppstå. Viruset tar sig in i datorerna via internet men personal som arbetar hemma och sedan tar med sig datorerna tillbaka till jobbet kan smitta ned företagets datasystem bara på några minuter. Viruset förstör inte information på datorn, men en smittad dator är i princip omöjlig att arbeta med tills den blivit rensad på viruset. Det var i måndags och tisdags som de största problemen visade sig, bland annat Telia hade stora problem med sina internetservrar, och ett antal företag i länet drabbades.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".