Lågpriskedjor på väg in i länet

Lågpriskedjorna Netto och Lidl öppnar snart på flera platser i länet. Men konkurrensen är stenhård och många är oroliga för att de kommer att konkurrera ut de mindre handlarna.
Danska Nettos planer på att bygga två butiker i Jönköping har just fått klartecken ifrån kommunen, en på Gräshagen och en i Vätterslund. I Nässjö vill Netto också starta en butik, bakom hotell Högland, och ännu fler butiker är på gång, säger Carmit Mårtensson som etableringschef på Netto. Men Netto får hård konkurrens. Förutom att det redan finns en rad lågpriskedjor på marknaden bygger tyska Lidl under stort hemlighetsmakeri upp varuhus efter varuhus och öppnar snart i Gislaved, Vetlanda, Värnamo och Tranås. Men lågprisinvasionen sker inte helt utan motstånd. I Jönköping har kommunen satt sig emot Lidls byggplaner och i Nässjö och Eksjö har bygglovet överklagats, nässjöfallet ligger just nu hos regeringen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".