Med gemensam anstängning togs första spadtaget till serviceanläggningen (foto: Emma Svensson/SR)
nässjö

Mångmiljonsatsning på lastbilsservice

Mitt i lågkonjunkturen, mitt i den kraftiga nedgången inom bil- och lastbilsindustrin så togs första spadtaget till en ny serviceanläggning för lastbilar.

– Det känns väldigt bra, det visar verkligen på en framåtanda i en sådan här konjunktur. Jag tror det är ganska unikt att man gör en sådan här satsning. Vår ambition är att vi ska kunna övervintra med all vår personal här säger Mikael Darius som är vd på Finnvedens lastvagnar.

Snart slår dörrarna upp för en ny mångmiljonsatsning i Nässjö. Det är Finnvedens lastvagnar som bygger en ny serviceanläggning för tunga fordon, en anläggning som ska stå klar i december. Idag togs det första spadtaget.

20 000 kvadratmeter stor ska Finnvedens lastvagnars nya anläggning bli. Där ska bland annat finnas plats för verkstad, reparation, tvätt och lager. Bygget utökar därmed Nässjös Logistic Park där flera logistikföretag redan finns, bland annat Posten och Green Cargo.

Den nya anläggningen kommer inte ge några jobb nu, men vd:n för Finnvedens lastvagnars moderföretag, som är Liljedahlsbolagen, hoppas att det kan bli fler jobb framöver.

– Det är naturligtvis så att det här flyttar fram positionerna ytterligare i vårat logistikområde i Gamlarp säger Nässjös kommunalråd, Bo Zander.

Emma Svensson
emma.svensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".