Svårt att avslöja ekonomisk brottslighet

Det finns stor risk att personer i Jönköpings län som misstänks för ekonomisk brottslighet aldrig fälls för brott. Anledningen är att länets två Ekoåklagre inte hinner med.
Den ekonomiska brottsligeheten i Sverige blir allt mer komplicerad, det handlar inte längre om det lilla företaget som slarvar med bokföringen. Numera finns brottsligar som bygger upp avancerade system för att lura till sig pengar eller komma undan skatt och den nya tidens ekomiska brottslighet är betydligt mer krävande att utreda. I Jönköpings län så finns det två åklagare som arbetar med ekonomisk brottslighet, men pågrund av den allmäna bristen på åklagare så tvingas dom arbeta med andra fall som inte har med ekonomi att göra. Nu slår Charlotta Sundin, ekoåklagare i Jönköpingslän, larm och menar att situationen är ohållbar, misstänkta brottsligar riskerar att inte fällas för något brott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".