rosenlund

Silver runt halsen blir guld i klubbkassan

Svenska mästarna HV 71 är nedpetade från tronen av Färjestad. För första gången vet HV71 hur det känns att förlora en SM-final och stå med silvermedaljen runt halsen. Men förlusten ger ändå storvinst i klubbkassan.

Det är dagen efter idag för HV71.

Dagen efter den tunga femte finalmatchen i Karlstad då det också stod klart att dom regerande svenska mästarna HV71 numera är nedpetade från tronen av Färjestad. Men även om det är ett silverskimmer över laget så finns det även en viss guldglans.

För första gången vet HV71 hur det känns att förlora en SM-final och stå med silvermedaljen runt halsen. Efter tre raka finalvinster, 1995, 2004 och 2008 så är den sviten nu bruten.

I fjol när laget vann SM-guld blev det ekonomiska resultatet en vinst på 2.2 miljoner kronor. I år pekar resultatet - trots bara silver - på 4 miljoner kronor i vinst, säger Marita Jansson som är ekonomichef i HV till nyheterna. HV befäster därmed positionen som en av elitseriens rikaste klubbar.

För Sportchefen Fredrik Stillman väntar nu en hektisk tid. Av de 28 spelare som funnits med i truppen under säsongen är det bara 11 som har kontrakt över kommande säsong. 17 stycken är alltså utan.

Klart är det också sedan tidigare att backen Lance Ward återvänder igen efter sin säsong i Frankfurt.

I princip är det också klart att Mattias Tedenby som gjort succé i slutspelet stannar och dessutom uppges Kris Beech ha fått ett kontraktsförslag.

Bland de som inte har kontrakt kan nämnas Mikko Luoma, Nicholas Angell, Kamil Piros, Teemu Laine, Kim Staal och Jan Hrdina, Jonas Johansson och David Fredriksson.

Många pusselbitar ska alltså falla på plats framöver när det gäller spelartruppen och i nästa vecka räknar man med att presentera några nya spelare som skrivit kontrakt säger Daniel Wengel på HV71 till nyheterna.

Mattias Sundler
mattias.sundler@sr.se