Män anhållna för Nässjöskott

De två män i 30-årsåldern som tros ha varit delaktiga i skjutningen av en 63-årig man i Nässjö i går har nu anhållits, men de kan ännu inte knytas till brottet
Det var vid 17.30-tiden i går kväll som 63-åringen sköts i benet sedan han stämt träff med fyra eller fem andra män vid Statoilmacken i Nässjö. Skottet gick genom vaden. Mannen, som är från Linköping, hade enligt egna uppgifter stämt träff med en affärsbekant för att reda ut en del dåliga affärer. Samtliga inblandade satt vid några utemöbler när plötsligt en av männen avlossade skottet under bordet. Efteråt blev också mannen hotad med ett avsågat hagelgevär. Mannen fick allvarliga skador och opererades akut efter händelsen. Vad som orsakat bråket är inte känt eftersom 63-åringen vägrat att uppge vem han gjort affärer med. Två personer i 30-årsåldern har idag gripits och suttit i förhör hos Stockholmspolisen. Den bil de färdats i har knutits till platsen för brottet. Bilen var stulen i Linköping . De har nu anhållits men enbart som misstänkta för bilstölden. Men polisen tror att de är de som varit med på platsen och försöker nu knyta ihop utredningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".