JIK-spelarna får betala själva

Jönköpings Innebandyklubbs ekonomiska situation blir allt mer ansträngd.

Nu tvingas spelarna i herr och dam-laget själva stå för hallhyran om de vill träna under april månad. Det berättar Leif Bengtzhon som är kassör i JIK.

– För våra elitlag, alltså damer och herrar, så brukar det vara träning under april. Vi har försökt dra ner på kostnaderna eftersom vi har det svårt likviditetsmässigt. Damerna finansierar sina träningar genom att dra in pengar. Det kommer herrlaget också behöva göra i den mån de behöver träna, säger Leif Bengtzhon.

Jönköpings innebandyklubb har brottats med en dålig ekonomi under flera år och situationen är än allvarligare nu när man åkt ur superligan och därmed tappar viktiga sponsorsintäkter.

Årets säsong pekar trots det på ett plus i kassan men det är skulden till kommunen som ställer med bekymmer. För att klara avbetalningsplanen till kommunen måste JIK gå med drygt 240 000 kronor i vinst varje säsong. Det kommer de inte att göra i år och därför har de nu likviditetsproblem. Leif Bengtzhon är medveten om att det finns ett konkurshot.

– Den frågan finns alltid naturligtvis, eftersom vi har den ekonomi som vi har. Vill fordringsägarna drivas i konkurs så blir det ett hot naturligtvis. Men det finns ju bara förlorare i ett sådant läge, säger Leif Bengtzhon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".