Rättegången mot 42-åringen inleddes på torsdagen. På bilden syns hans försvarsadvokat Elisabeth Nygren. Foto: David Svanberg/SR
jönköping

Sofies berättelse kan fälla 42-åringen

Hundratals demonstranter visade sitt missnöje kring hanteringen av fallet med 15-åriga Sofie. Samtidigt säger åklagaren att det finns möjlighet att återuppta åtalet mot 42-åringen.

- Jag har tittat på förhören med den avlidna och jag bedömer att hennes uppgifter har ett bevisvärde, säger åklagare Klas Lorefors, som tagit över målet efter att Erik Schreiber avsagts sig det.

När rättegången i dag återupptogs mot den 42-årige man, som misstänks för att ha våldtagit 15-åriga Sofie, var intresset mycket stort. Flera av Sofies vänner fanns på plats i tingsrätten i Jönköping, bland annat barndomsvännen Charlotte:

- Jag vill ha ett ansikte på den man som jag verkligen hatar, säger hon.

Men varken Charlotte eller någon annan av åhörarna fick se 42-åringen - förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar. Dagens rättegång handlade om andra brott, bland annat en våldtäkt på Sofies kompis. Den delen som rör Sofie lade åklagaren ner eftersom åtalet byggde på att hon berättade sin historia i rätten.

Lika övertygade som demonstranterna är om att 42-åringen är en våldtäktsman, lika bestämt nekar han själv till anklagelserna berättar hans advokat Elisabeth Nygren:

- Han är ganska upprörd över hur han behandlats i media.

Läs mer:

David Svanberg
david.svanberg@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".