Skolan i Adelöv hotas av nedläggning

Förslaget från arbetsutskottet till Barn- och utbildningsnämnden i Tranås kommun om att lägga mer skolan i Adelöv har väckt starka känslor i Adelöv.
Föräldrar och Adelövs framtidsgrupp ska under kvällen hålla ett möte för att diskutera vad de ska framföra för argument för att behålla skolan när de på måndag ska träffa Barn- och utbildningsnämnden. Stig Pettersson, som är både förälder och medlem i framtidsgruppen, säger till nyheterna att han tycker att det vore fel att plocka bort skolan från Adelöv, eftersom en stor del av kommunen då skulle bli av med sin skoltäckning. Samtidigt säger han att det under kvällens möte även kommer att diskuteras alternativ till skolan om den skulle komma att läggas ner. Ett alternativ kan tänkas bli en friskola på orten som skulle ha hand om det 30-talet elever som idag går på Adelövs skola. Skulle förslaget gå innom så kommer skolan att stängas efter vårterminen 2004.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".