Socialarbetare misstänkt för narkotikabrott

En socialarbetare misstänks för narkotikabrott och för inblandning i den uppmärksammade kuppen mot en TV-butik i Anderstorp.
Beskedet om att socialarbetaren gripits blev en chock för ledningen på den aktuella socialförvaltningen. Där har man har bara positiva saker att säga om honom. Mannen har tidigare arbetat som fritidsledare och är sedan i våras anställd i ett integrationsprojekt. Det innebär att han ska hjälpa ungdomar med bland annat missbruksproblem. Nu är mannen alltså själv misstänkt för brott - för att ha varit med vid kuppen mot en TV-butik i Anderstorp i tisdags morse. Då stals bland annat mobiltelefoner, TV-apparater och DVD-spelare för mer än 200.000 kronor. En väktare upptäckte tjuvarna och efter en dramatisk jakt backade dessa i hög fart rakt in i väktarens bil och flydde till skogs. I tisdags eftermiddag anhölls två personer som misstänkta för inbrottet. En av dem är alltså socialarbetaren och han hade också hade en mindre mängd narkotika på sig, när han greps. Han nekar till anklagelserna. Kammaråklagare Jan Andersson har ännu inte bestämt om mannen ska begäras häktad som misstänkt för grov stöld och narkotikabrott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".