EKSJÖ

Tonårspojke föll tio meter från tak

Uppdaterad 07:31
En 17-årig pojke föll på lördagskvällen nästan tio meter genom ett tak på en industribyggnad i Eksjö där han festade tillsammans med sina kompisar. 17-åringen har inte livshotande skador, enligt polisen.

Pojken var på taket tillsammans med ett 15-tal andra ungdomar vid sjutiden på lördagskvällen, men det var bara en som föll genom taket.

– Han har ramlat igenom ett plasttak och fallit mellan sju och tio meter. Han lever och har förts i ambulans till Höglandssjukhuset i Eksjö, säger Lars Johansson, vakthavande befäl vid polisen i Jönköpings län.

17-åringen, som är från Eksjö, var vid medvetande hela tiden.

Enligt polisen var det 16 ungdomar som hade träffats och festade på taket till en industribyggnad på Industrigatan i ett industriområde i Eksjö.

– De var på en plats där de inte borde ha varit, säger vakthavande befäl Lars Johansson.

De som var kvar på platsen när polisen kom är nu misstänkta för olaga intrång.

Det var till en början inte känt hur allvarligt skadad 17-åringen var. Men det ska inte handla om livshotande skador, uppger vakthavande polisbefäl Bo Kellert till Nyheterna sent på lördagskvällen.

Monica Elfström
monica.elfstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".