orientering

Hakarpspojkarna nöjda nior

Rutin är ovärderligt inom orienteringssporten. Därför var IK Hakarpspojkarna väldigt nöjda med sin niondeplats i 10-mila, nöjda därför att de sprang med en generationsväxling i bagaget.

Tidigt i morse sprang norska Kristiansand in som segrare i 10-milastafetten, en stafett som i år avgjordes i skånska Perstorp.

Att ett norskt lag skulle vinna var ingen överraskning, det har nämligen varit norskt i topp tolv gånger de senaste 13 åren.

Huskvarnaklubben IK Hakarpspojkarna brukar vara med bra, så även i år. Trots att de är mitt i en generationsväxling lyckades de med sin målsättning att vara bland de tio främsta

– Det känns jättebra, vi gjorde precis som vi skulle göra säger lagledaren Matti Envall.

IKHP var bara sekunder efter topplagen efter den beryktade, långa, nattsträckan men tappade sedan på den femte sträckan.

– Det var Klas Karlsson som sprang den stäckan, han hade en gaffling som var lite längre och den tog några minuter längre att springa.

Precis som herrarna är Hakarpspojkarns damer inne i en generationsväxling. De hoppades på en placering bland de 15 bästa i 10-mila men lyckades inte riktigt dit, konstaterar lagledaren Stefan Sandahl.

– Vi gjorde fem rätt goda lopp egentligen men det var en väldigt tät stafett och hade vi varit fyra-fem minuter snabbare hade vi nått målet. Nu gjorde toppade tjejerna inte riktigt utan vi hamnade lite bakom och fick nöja oss med en 29:e plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".