Gnosjö

Bistra tider väntar Gnosjö

Ekonomin i Gnosjö kommun går mycket sämre än man trodde när budgeten för 2009 lades. Därför väntar nu besparingar - på alla områden. Och ett omtalat flyktingprojekt föreslås läggas på is.

Kommunstyrelsen föreslår att samtliga nämnder ska få en procent mindre pengar att röra sig med än det var tänkt. Något som motsvarar 4,2 miljoner kronor.

Inför 2010 väntar ytterligare besparingar.

Och lågkonjunkturen har påverkat Gnosjö kommun på fler sätt.

Antalet personer som vill ha socialbidrag har ökat mycket, nybesöken i år har tredubblats - och man behöver omgående ytterligare en heltidsanställd på socialförvaltningen.

Samtidigt meddelas att det omtalade projektet, där Gnosjö skulle ta emot irakiska flyktingar från Södertälje och hjälpa dem till jobb, föreslås läggas ned.

Anledningen är lågkonjunkturen. Det finns helt enkelt inga jobb till flyktingarna i Gnosjö. På tisdag väntas kommunstyrelsens arbetsutskott i Gnosjö besluta att samarbetet med Södertälje ska avslutas och eventuellt återupptas om det blir bättre tider.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".