Miljöpartist i Gislaved blir röd

Miljöpartiet förlorar sin enda plats i kommunfullmäktige i Gislaved mitt under pågående mandatperiod. Bengt Janzon, som innehaft den platsen, har nämligen bestämt sej för att bli socialdemokrat istället. Men han tänker sitta kvar i fullmäktige.
Bengt Janzon är EMU-förespråkare och han säjer att det är miljöpartiets nej som fått honom att hoppa av. Men det här gillar förstås inte miljöpartiet som nu förlorar sin enda plats i fullmäktige i Gislaved och därmed också möjligheterna till inflytande eftersom partiet samregerar med socialdemokraterna och centern. Robert Erlandsson, som är sammankallande i miljöpartiet, säjer till Nyheterna att han respekterar att Janzon bytt åsikt och parti. Men hedern bjuder att han låter miljöpartiet behålla platsen och Erlandsson säjer att man nu ska vädja till avhopparen att tänka om.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".