’Fallet Sofie’

Försvarsadvokat förvånad att fallet Sofie tas upp av domstol

Idag skulle rättegången mot den så kallade 42-åringen avslutats - när det gäller åtalet om våldtäkt mot 15-åriga Sofies kompis. Men i och med gårdagens beslut att även Sofies fall ska upp i rätten, så blev det inga förhandlingar idag. Och försvarsadvokaten är förvånad över den nya vändningen i fallet.

Det är kompisen som är person B i åtalet, medan Sofie är A. Åtalspunkterna mot henne las ner efter att hon tog livet av sig samma dag som hon skulle vittna mot 42-åringen, som misstänks ha våldtagit henne.

Därför togs bara kompisens fall upp i rättgången mot honom. Men efter att ha gått igenom ärendet, så bestämde chefsåklagaren igår att trots allt ta upp fallet.

Med hjälp av ett inspelat förhör och vittnesmål från Sofies kompisar så räcker bevisen för en rättegång, tycker chefsåklagaren. Men beslutet förvånar advokat Elisabeth Nygren, 42-åringens försvarare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".