"Den långa väntan har skadat familjen"

Efter fyra års kamp för att få stanna i Sverige har familjen El Refai i Mariannelund fått besked om att utvisningsbeslutet mot dem preskriberats. Men familjens väntan har varit pressande och både mamman och dottern har fått psykiska problem.

Efter fyra års kamp för att få stanna i Sverige har familjen El Refai i Mariannelund fått besked om att utvisningsbeslutet mot dem preskriberats. Nu får de börja om med en ny ansökan om permanent uppehållstillstånd.

Trots att Familjen El Refai nu har fått ett positivt besked av migrationsdomstolen så kan de ändå inte glädjas, eftersom både mamman o den trettonåriga dottern är i psykiskt dåligt skick.

Salem El Refai är orolig för sin fru:

- Jag tänker bara på att mitt barn och min fru ska bli friska. Min fru är inte gammal men hon går ner i vikt och tappar håret, säger Salem El Refai till Nyheterna.

Tidigare i Nyheterna har vi berättat att polisen en dag i mars stormade in i deras bostad för att leta efter id-handlingar, för att kunna skicka tillbaka familjen till Libanon. Och efter det har mammans psykiska tillstånd blivit allt sämre och hon varit intagen på psyket i flera veckor.

Läs mer:

Rebecka Montelius
rebecka.montelius@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".