1 av 2
Över hundra personer köade tidigt på morgonen för att få en tid för besiktning. Foto: Pernilla Arvidsson/SR
2 av 2
Emma Valtersson och Ronnie Ekwall väntade i solen på sin tur.
jönköping

Rekordmånga MC-åkare på Bilprovningen

Fler motorcyklister än någonsin hade sökt sig till Bilprovningen för att kontrollera att motorcykeln är så säker som möjligt idag.
Bilprovningen höll öppet hus och redan på morgonen var kön lång.

Ett säkert vårtecken är när motorcyklarna syns ute på vägarna igen. Därmed ökar risken för olyckor. Förra året omkom 51 personer i olyckor med motorcykel.

Idag ville många försäkra sig om att deras fordon var trafiksäkra och OK. Emma Valtersson och sambon Ronnie Ekwall från Anderstorp var några av hundratals som väntade på sin tur.

- Hoppas det inte tar så lång tid men självklart passar folk på när det är så här fint väder. Det här är tredje, fjärde gången jag kör i år.

- Hur pass förberedd är du när du plockar fram motorcykeln?

- Självklart tar man det lugnt, säger Emma.

- Man får hålla avstånden, säger Ronnie.

Här på Bilprovningen i Jönköping är flera hundra som väntar på att få besiktiga sin motorcykel. Redan vid sex, sju-tiden i morse stod 150 i kö och väntade och när dagen är slut tror man på rekord.

- Det är rekordmånga i år, absolut, jag hoppas på runt 400 här, säger Torbjörn Unosson som är platsansvarig på Bilprovningen.

Han och hans kollegor ser till att motorcykeln är i trafiksäkert skick.

- Det är lätt att missa någonting fastän det är ögonstenen det handlar om, säger han.

Reporter Pernilla Arvidsson
 pernilla.arvidsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".