jönköping

Företagare utsatt för brutal utpressning

En av länets mest kända företagare har hamnat i bråk med tidigare affärspartners i södra Europa. Förra veckan sökte två män upp familjens hem i Jönköping och hotade företagarens fru. Nu står familjen i daglig kontakt med polisen.

Mannen har blivit mångmiljonär efter att ha byggt upp ett tjänsteföretag med verksamhet över hela Sverige och i flera andra länder. Företagsgruppen har vuxit mycket snabbt och han har också fått utmärkelser för sitt ledarskap.

Det senaste året har han sålt av en stor del av sitt livsverk - men han är fortfarande mycket aktiv och sitter i ett 30-tal bolagsstyrelser.

Den senaste tiden har han dock hamnat i en ekonomisk konflikt med tidigare affärspartners i södra Europa. Och nu finns det misstankar om att det lett till den brutala utpressningsförsök som hans familj utsattes för i slutet av förra veckan.

Då kom två män till familjens hem i Jönköping. Företagaren själv var inte hemma, istället var det hans fru som fick ta emot hoten.

Hon stänge och låste om sig. Efter det ska männen förstört hennes bil som stod parkerad utanför huset. Männen ska också ha hotat med att värre saker skulle kunna hända.

Hoten har tagit familjen mycket hårt och de är nu också dagligen i kontakt med polisen.

Peter Olsson
peter.j.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".