Monika Stridsman blir i sommar generaldirektör för Skogsstyrelsen i Jönköping. Foto: Maria Rymell/SR

Ny generaldirektör ska städa upp

Den 1 juni tar Monika Stridsman över som generaldirektör för Skogsstyrelsen. Hennes uppdrag: ordna upp den misskötta ekonomin.

Monika Stridsman tar över en statlig myndighet med ett stort ekonomiskt underskott. 

För bara någon vecka sedan fick Skogsstyrelsen hård kritik av Riksrevisionen. Orsaken var att myndigheten bland annat gick med ett ekonomiskt underskott förra året på 30 miljoner kronor. Riksrevisionen kräver också svar på vad man ska göra åt problemen. Och Monika Stridsman är beredd säger hon till Nyheterna:

- Vi har en åtgärdsplan på gång och den ska vi fortsätta att jobba på.

Den förre generaldirektören Göran Enander fick avgå med omedelbar verkan i september förra året, just för att ekonomin var så misskött och sedan dess har det funnits en tillförordnad generaldirektör. Men i dag beslutade regeringen att Monika Stridsman får ta över. Hon är just nu chef på Skogsstyrelsens distrikt Svea, hon har varit länsjägmästare och också generaldirektör för Världsnaturfonden. Och hon vill att det ska märkas att Skogsstyrelsen får en ny ledning:

- Jag hoppas vi att vi kommer att göra ett bra jobb ute i skogarna, säger Stridsman, som aldrig tvekade att ta jobbet.

Maria Rymell
maria.rymell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista