flera bränder i länet

Pyroman jagas i Mariannelund

Det har brunnit på många platser i länet i natt. Bland annat, för femte gången på kort tid, i Mariannelund.

Uthuset på Bergsgatan i Mariannelund låg nära flera fastigheter och enligt polisen var risken stor att elden skulle sprida sig och det rubriceras som mordbrand.

Det var femte gången på kort tid som det brann i Mariannelund, den här gången alltså i ett uthus, och polisen jagar nu en pyroman.

I Bodafors fick en person föras till sjukhus med lättare skador sedan det börjat brinna i en säng. Där ligger förmodligen sängrökning bakom branden.

En bortglömd spis gjorde att det började brinna i en köksfläkt på Drottninggatan i Huskvarna. Lägenheten rökfylldes men ingen skadades. Där har det gjorts en anmälan om allmänfarlig vårdlöshet.

En bil stacks i brand i centrala Eksjö. Bilen blev helt utbränd - där tror sig polisen veta vem som ligger bakom.

I Aneby började det brinna i ett skogsområde i Hullaryd. Där hade någon tänt en brasa, men tappat kontrollen över den. Räddningstjänsten hade svårt inledningsvis att få kontroll på branden, men det var inget större område som berördes och branden är nu släckt.

David Westh
david.westh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.